Seremban Street Art Tarikan Terbaru Di Seremban

satu program percuma khas oleh orangnogori.com

Tarikan terbaru daripada Majlis Perbandaran Seremban (MPS) ini terletak di lorong belakang premis di Jalan Dato’ Lee Fong Yee – Jalan Tunku Hassan – Jalan Dato’ Bandar Tunggal iaitu di kawasan belakang bank HSBC, Seremban.

peta lokasi street art seremban

Jika dahulu lorong belakang ini agak sepi dan berbau busuk. Tapi melalui idea unik daripada MPS ini, ia mampu menarik ramai orang untuk datang serta bergambar dengan lukisan-lukisan yang terdapat di lorong ini. Disini terdapat lebih kurang 9 lukisan mural berbentuk 3D dan ia bercirikan budaya masyarakat setempat yang berbilang kaum di Negeri Sembilan.

stree art seremban stree art seremban stree art seremban stree art seremban stree art seremban stree art seremban stree art seremban stree art seremban

Dalam pada masa yang sama, MPS juga ingin menjemput lebih ramai pelukis tempatan untuk menyumbang idea dan kreativiti di lorang seni ini sebagai usaha menjadikan lorong seni ini kawasan tarikan pelancong yang datang ke Seremban. Selain daripada itu, MPS juga berhasrat untuk memperluaskan lagi lorong seni ini di sekitar bandar Seremban.

Loading...

Anda dijemput untuk like facebook page rasmi orangnogori.com

Kontribusi oleh : Freddie Aziz Jasbindar
Editor & founder orangperak.com
Hantarkan artikel dan penulisan anda dengan:
  • emailkan ke botalaboratory[at]gmail.com atau
  • whatsapp ke nombor 014 605 0005
PERINGATAN: Pihak kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.